Mitä ovat maksetut kyselyt?

Kysymys merkit

Maksetut kyselyt ovat netissä tehtäviä erimittaisia kyselyitä. Kyselyiden aiheet voivat vaihdella laidasta laitaan ja niiden tarkoituksena on saada katsaus ihmisten yleiseen mielipiteeseen esimerkiksi uudesta ideasta tai miksei myös jo olemassa olevasta tuotteesta. Vastauksen pohjalta yritykset saavat tärkeää tietoa tuotteistaan tai palveluistaan ja voivat helpommin kehittää omaa toimintaa eteenpäin. Täältä löydät maksetut kyselyt -vertailun.

Kyselyistä maksetaan vastaajille usein pieniä palkkioita. Palkkioiden avulla taataan vastauksia kaikkiin kyselyihin sekä suurempi määrä vastaajia. Kyselyistä vastaajat ansaitsevat joko rahaa, lahjakortteja tai pisteitä. On myös mahdollista lahjoittaa ansaitsemansa rahan hyväntekeväisyyteen. Palkkion määrä per kysely voi määräytyä seuraavilla tavoilla:

  • Rahana: Raha palkkiot ovat yleensä muutamista senteistä muutamiin euroihin
  • Lahjakortteina: Lahjakortit voi yleensä valita ennalta määrättyihin kauppoihin. Lahjakortti voi olla suuruudeltaan esim. 10€, mutta siihen tarvitsee täyttää useampi kysely.
  • Pisteinä: Pisteet voi vaihtaa yleensä rahaksi tai lahjakorteiksi kun niitä on kertynyt tietty määrä.

Yleensä kyselyihin vastaamisesta ei saa suuria summia, mutta niillä on mahdollista tienata melko helposti itselleen lisää taskurahaa. Ansaittua rahaa on melko vaikea siirtää omalle pankkitilille. Rahojen nostamiseen tarjotaan yleensä siirtoa PayPal-tilille. Rahojen siirtoa varten sinun täytyy olla kuitenkin ansainnut jo tietyn verran rahaa. Siirron yhteydessä PayPal veloittaa noin 2% siirrosta.

Missä voit vastata kyselyihin?

Tässä esittelemme muutamia suosituimpia kyselyiden tarjoajia:

Mielipide maailma

  • Palkkiot: Kyselyistä saa pisteitä, jotka muutetaan rahaksi tai lahjakorteiksi
  • Palkkion suuruus: 1-5 euroa

Nielsen

  • Palkkiot: Pistesysteemi, joilla voi lunastaa tuotteita
  • Palkkion suuruus per kysely: 1-2 euroa

Suomitutka

  • Palkkiot: Raha tai lahjakortit
  • Palkkion suuruus per kysely: 0,2 – 2 euroa

Mitä kyselytutkimukset ovat?

Kyselytutkimusten avulla kerätään tietoa, jonka avulla yritykset ja organisaatiot saavat tärkeää tietoa markkinointinsa tueksi. Kyselyiden avulla saadaan tietoa kohderyhmän mielipiteistä ja mieltymyksistä. Kyselyt helpottavat tuotteiden ja palvelujen muokkaamista kuluttaja ystävällisemmäksi, sillä tuotteiden palautus tai huono maine asiakaspalvelusta tulevat huomattavasti kalliimmaksi kuin hyvin tehdyt maksetut kyselyt.

Kyselyihin on helppo vastata sillä niissä ei tarvitse asiantuntemusta vaan ainoastaan oman mielipiteen. Tästä syystä kyselyt ovat kohdennettu juuri tuotteen tai palvelun kohderyhmälle. Kohdennetun kyselyn ansiosta yritys tai organisaatio saa mahdollisimman tarkkaa infoa tuotteistaan. 

Onko kyselyihin vastaaminen helppoa tai voiko niihin vastata väärin?

Kyselyihin vastaaminen on erittäin helppoa. Vastaamiseen kannattaa kuitenkin varata itselleen tarpeeksi aikaa. Usein kyselyiden alussa kerrotaan kuinka kauan kyselyyn vastaamiseen menee. Keskimäärin kyselyyn kannattaa varata aikaa noin 10 minuutista eteenpäin. Vastaaminen saattaa siis vaatia kärsivällisyyttä sillä kysymyksiä tulee eteen reilusti. 

Kyselyihin ei voi vastata väärin sillä kyse on aina vastaajan mielipiteestä. Kukaan ei tule arvostelemaan vastaajan mielipiteitä, eikä vääriä vastauksia ole olemassa. Yrityksen ja heidän lopputuloksen kannalta on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää vastata rehellisesti jokaiseen kysymykseen.

Voiko kaikkiin kyselytutkimusfirmoihin luottaa?

Miksi, miksi ei

Kuten kaiken netissä esiintyvän sisällön osalta, kyselytutkimuksia tarjoaviin firmoihinkin kannattaa aina suhtautua sopivalla varauksella. Suosituimmat ja yleisimmät kyselytutkimusten tuottajat ovat varmasti turvallisia, mutta kyselyiden joukkoon saattaa mahtua myös huijauksia. Erityisesti, jos tutkimus vaatii minkäänlaista alkuinvestointia tai aloituspaketin tilausta, tulisi hälytyskellojen soida. Tällainen kysely voi olla huijaussivusto, jolla ei ole mitään tekemistä varsinaisen kyselytutkimuksen kanssa. Välttyäksesi huijauksilta kannattaa aina lukea palvelun käyttöehdot läpi. Kyselypalveluja kuten kaikkea muutakin koskee yksi tärkeä sääntö: Ethän ikinä anna millekään palvelulle pankkitunnuksiasi.